April 2, 2012

Nice

Odzvali smo se povabilu ( http://www.ad-venture.si/?p=3142 ) Stelle in Alekseja Dolinšek in se na lepo, sveže in sončno jutro odpravili iz Ljubljane na pot v deželo cvička - Dolenjsko. Jan, Andraž in moja malenkost smo odrinili najprvo proti Novem Polju kjer nas je že nestrpno pričakoval Aleksander, naš vodič, prijeten pob iz Trebnjega, ki živi v Ljubljani. Po obveznem nazdravljanju z domačim robidovcem smo jo mahnili proti prvim klancem, čez Pance proti Polici, mimo Višnje Gore, Ivančne Gorice in dalje proti Trebnjem.



Tja smo prispeli okrog poldneva, z eno menjavo zračnice in nekaj rdečice na licih, posledica kombinacije sonca, dobre družbe in robidovca najverjetneje. Po obveznem postanku na glavnem trgu v centru mesta, kjer nas je sprejel Aleksej, je sledilo težko pričakovano kosilu v moderno prenovljenem hotelu Opara, dva pedala stran s trga. Specialno ugoden meni za kolesarje ni razočaral, prav tako domač cviček iz hišne kleti in sladoledno kepanje za piko na i.



S polnimi želodčki smo nato koračili nazaj proti štantu, se neuspešno lotili flikanja moje zračnice, ki je že v drugo ponagajala.



Stella mi je donirala svoj vilset, mi pa hop na kolo in med dolenjske griče, kjer nas je sprejel murfijevsko neugoden veter in odlična, razgibana trasa 24 kilometrskega kroga.


Prevozili smo krog in se ponovno naphali s hrano in pijačo ter se malce podružili na trgu, kjer je bil glavni štant dogodka.

Za povratek smo imeli družbo Aleša na lezikolesu, ki nam je bil v veliko pomoč s svojimi mega lučmi, ko smo se v objemu noči vračali po neosvetljenih vaških cestah čez hribčke in doline proti beli Ljubljani. Dolenjska, se vidimo zopet, čimprej!



Crew: Stela, Jan(Czech), Uroš, Andraž, Alex
Foto: Jan´s phone
Potopis: Uroš

2 comments:

ninalena said...

vesela, da se muslauf ekipa udeležuje takih akcij. in two thumbs up za ekipo! zgleda, da ste na polno reprezentali.

rogmaraton said...

RISPEKT!
(za rajd in potopis)

older posts - archive

Random archive post:


this site is non commercial and ad-free / our contact is: muslauf (at) gmail.com ;

If you want to chat with us, our fb group is: http://www.facebook.com/groups/78273081648/