February 8, 2012

NWWL 2012 Report



Sedmega februarja se je že tretje leto zapored odvijal No weather what lauf. Letos so bili kolesarski bogovi izjemno zezarski in so nam v enem popoldnevu šenkali sneg, veter, luže, mal ledu in nekaj brzljuge in temperature tam okoli minus sedem. Prste so seveda imeli tudi pri žrebu, zato so rekli 'pa da vidmo, če teh devetnajst fantov in punc zmore zlogaslo trinajstko od Stožic do Sostrega'. In.. valjda, da smo! V lepem številu smo s konkretnim tempom premagali rondo pri Stožicah, rush hour na Vojkovi, pridno upoštevali vse semaforje pri Levu, se zapeljali čez center do Zmajskega mostu, po Poljanski čez ta pametno kolesarsko križišče, do Štepanjca po Litijski in mimo znaka, da nismo več v Ljubljani, čez močne sunke vetra vse do Sostrega. Ko je kolona ta hrabrih (btw - vsi, ki ste šibali naprej, ste zamudili res kulish pogled na osemnjast žmigatajočih lučk!) v daljavi videli parkirano trinajstko, so se pestoti začeli hitreje obračati in čez minuto smo na cilju že grizljali fine mafine, srkali iz prisrčnice in dokazali vremenu, da se kolesa res peljejo povsod. Pot nazaj je bila valjda krajša in končala se je še z enim čajem in čevapi.
V glavnem, če potegnemo črto (eno od tistih, kot smo jih včeraj puščali za sabo v snegu) - res super event s super družbo in veliko dobre volje!

Še nekaj statistike:
- proga trinajstke je valjda dolga 13 kilometrov
- progo je prevozilo 5 punc v žabah in 14 fantov v ta dolgih gatah
- progo smo prevozili v času ene trole - na štartu smo pomahali šoferju, ki nas je v Sostrem v sam support pričakal v kratkih rokavih.
- proga je terjala par modrih prstkov in dva zanemarljiva mini padca, ene mokre rokavice par umazanih hrbtov
- progo so prevozile tudi ene pumparce in ene homemade gamaše iz papirja

3 comments:

mlaka said...

super report, pa statistika sploh ni tako dolgočasna zadeva :)

Ali said...

ej a to res s 13km? :)

wup,wup!

Sir Fix-a-Lot said...

Super je bilo.

older posts - archive

Random archive post:


this site is non commercial and ad-free / our contact is: muslauf (at) gmail.com ;

If you want to chat with us, our fb group is: http://www.facebook.com/groups/78273081648/