October 14, 2010

kolesarska parada v Ljubljani




Lepo vas vabimo, da se udeležite kolesarske parade, ki ga organizira Ljubljanska kolesarska mreža v soboto 16.10. ob 11h.

Dobimo se na Bregu in bomo naredili prijetno pot po centru Ljubljane. Povabite prijatelje, znance, babice in dedke, otroke in vnuke .... Naj bo čim bolj pisana druščina vseh generacij!


za mesto po dveh .org

Facebook event

9 comments:

TLS said...

Pismo predsednika Ljubljanske kolesarske mreže:

Dragi kolesarski sotrpini in sotrpinke, spoštovane borke in borci za kolesarske pravice v Ljubljani (in širše)!

Ljubljanska kolesarska amreža vas poziva, da se čim bolj množično udeležite kolesarske parade. Parada se bo začela v soboto 16. 10. 2010 ob 11:00, na Bregu ob Ljubljanici. Krožna pot bo potekala mimo poslopja vlade (ki kolesarjenja še vedno ni definirala kot sestavnega dela prometne politike, hoče pa nam uzakoniti obvene čelade), parlamenta (pred katerim ni dovoljeno parkirti kolesa in mimo katerega kolesarska steza "ponikne"), bodočega Fabianovega mostu (kjer se še borimo, da bodo lahko kolesarji uporabljali tudi direktne povezave) , ter Rotovža, pred katerim je premalo stojal za kolesa. Zaključek bo na Bregu, kjer se zadnje čase da žurati tudi s kolesi.

V času, ko je v proceduri zakon ki predividva obvezno uporabo čelad za kolesarje, ko bo v Ljubljani nova stara oblast nadaljevala z delom, ko naj bi Mestni svet prvič v zgodivini mesta sprejel Kolesarsko strategijo Mesta Ljubljane, za uresničitev katere bo premalo denarja in ko DARS načrtuje kar 900 milijonov € vredno širitev avtocestnega obroča okoli Ljubljane (ponekod celo na 10 pasov !!!) je skrajni čas, da se kolesarji/ke demonstriramo vso svojo raznovrstnost, se s ponosom množično pokažemo na ljubljanskih cestah in zahtevamo od nove stare oblasti, da iz Ljubljane spet naredimo kolesarsko mesto, od Vlade in Parlameta pa, da ne uzakonita obvezne rabe kolesarske čelade za odrasle. .


S parado hočemo prikazati, da je nas, ki s ponosom kolesarimo po različnih opravkih v Ljubljani vse več in več in da smo enotni v naših pričakovanjih in zahtevah, da se možnosti za hitro in varno kolesarjenje v mestu čim prej bistveno izboljšajo. Ljubljana ima velik potencial za razvoj mestnega kolesarjenja in kolesarjenje ima skupaj z javnim prevozom velik potencial, da prispeva k manj hrupa, boljšemu zraku, manj nesrečam, manj zastojem, boljšemu podnebju in gospodarski klimi v mestu.

Naj kolesarska strategije ne postane samo mrtva črka na papirju! Da bo Ljubljana (spet) kolesararsko mesto! Da bo Slovenska cesta spet (tudi) naša!


Lep pozdrav,
Gašper Žemva

Predsednik Ljubljanske kolesarske mreže, društva za vzpodbujanje kolesarjenja in trajnostnega prometa



P.S.

- V primeru deževnega vremena, bo prireditev prestavljena na prvi naslednji možni datum.

Fury said...

Najbolši gif na svetu! Go Keki&Tilen!
Pridemo vsi valda....

Nejc said...

Hudo šajbo ma Edvard, zihr ga ne bojo ulovil. se vidmo tm.

Nejc said...
This comment has been removed by the author.
rogmaraton said...

report: http://tvslo.si/predvajaj/kolesarska-parada-po-glavnem-mestu/ava2.84992861/

muslauf said...

in še tukaj: http://www.vest.si/2010/10/16/kolesarska-parada-za-boljso-infrastrukturo/

sveti jebem said...
This comment has been removed by the author.
sveti jebem said...
This comment has been removed by the author.
TLS said...

Se opravičujem za tiskarskega škrata, pravilno ime je "Rusjan" in ne Rusijan, tiskarski škrat je bil med delom zelo utrujen

older posts - archive

Random archive post:


this site is non commercial and ad-free / our contact is: muslauf (at) gmail.com ;

If you want to chat with us, our fb group is: http://www.facebook.com/groups/78273081648/